Mama cafe en Ouders en Co

Data van de bijeenkomsten voor de ouder-kind ontmoetingen in Aalten en Dinxperlo

In september zal na de zomerstop het Mama Café weer van start gaan. Mama staat voor Meeting Another Mama in Aalten. Het Mama Café is de plek waar (aanstaande) ouders en hun kinderen (van nul tot vier jaar) elkaar kunnen ontmoeten, waar ze ervaringen kunnen delen en waar ze inspiratie kunnen opdoen rondom de opvoeding van hun kinderen en het ouderschap. Er is tweewekelijks een bijeenkomst, waarbij ook een gastvrouw aanwezig is. Boekstart is een landelijk programma dat de taalontwikkeling bij jonge kinderen wil stimuleren en het leesplezier wil bevorderen. Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met de baby en werkt ook mee aan de sociale/emotionele ontwikkeling van het kind. Dit programma wordt gekoppeld aan het Mama Café.
Elke eerste en derde woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur zijn ouders en kinderen van nul tot vier jaar van harte welkom.

De eerste woensdag van de maand is de bijeenkomst in speeltuin Robbedoes, Saksenstraat 19. Dan ligt de nadruk op ontmoeten.
De derde woensdag van de maand is het Mama Café in Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10 in Aalten. Dan gaat een gastspreker gaat in op een thema met betrekking tot de ontwikkeling van jonge kinderen.Het Mama Café is een gezamenlijk initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin, Yunio Jeugdgezondheidszorg 0-4jr (consultatiebureau) en Bibliotheek Achterhoekse Poort/ Aalten (Boekstart).
Data: Mama Café
Woensdagen 7 en 21 september, 5 en 19 oktober, 2 en 16 november, 4 en 18 januari, 1 en 15 februari, 1 en 15 maart, 5 en 19 april, 3 en 17 mei, 7 en 21 juni.

Ouders en Co is de ontmoetingsplek voor ouders met kinderen tot 4 jaar, maandelijks op de donderdagochtend van 10.00 – 11.30 uur in de Bibliotheek. Kom naar Ouders en Co voor het contact en het delen van ervaringen met andere ouders, doe inspiratie op rondom opvoeding van kinderen en het ouderschap. In aanwezigheid van een jeugdverpleegkundige of gastspreker worden elke keer thema’s behandeld met betrekking tot de ontwikkeling van jonge kinderen. Het eerste Ouders en Co wordt gehouden op donderdagochtend 15 september van 10.00 tot 11.30 uur. Voor deze bijeenkomst is gekozen voor het thema ‘voetzoolreflextherapie’ door Petra Eekelder. Alle ( aanstaande) ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar zijn van harte welkom. Ouders en Co is een gezamenlijk initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin, Yunio gezondheidszorg en de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Data komend seizoen: donderdag 15 september, 20 oktober, 17 november, 19 januari, 6 maart, 18 mei