Preventie in huis

Lezingen door Ton Wiggers in alle vestigingen

Veiligheid is geen vanzelfsprekendheid. Vooral ouderen zijn een makkelijke prooi voor criminelen. Gelukkig is er ook veel te voorkomen door maatregelen te nemen. Hiermee kan inbraak worden tegengegaan en kunnen woningbranden worden voorkomen.

Hoe u dat kunt doen hoort u tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten van Ton Wiggers.
Ton is een voormalig politieman en adviseur Zo Veilig & Securitas Oost-Gelderland.

In de eerste weken van mei bezoekt hij alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, hij geeft informatie over hoe u de veiligheid in en om huis kunt verbeteren, u krijgt de kans om vragen te stellen én u kunt indien gewenst een afspraak maken voor een later tijdstip.

Over het algemeen denken mensen als het over inbraak, brand of bijvoorbeeld het ‘afkijken van een pincode’ gaat, dat hen dit niet zal gebeuren. Ze wonen immers in een veilige buurt, ze zijn van mening goede sloten te hebben en denken vaak dat er toch niets te halen valt. Desalniettemin wordt er gemiddeld 220 keer per dag ingebroken en vindt er één keer per week een fatale woningbrand plaats. Dit kan overal in Nederland gebeuren. Het maakt dan niet zoveel uit waar iemand woont.

Een brand, woninginbraak of ‘slechts’ het afkijken van een pincode kan echter grote gevolgen hebben.
Hoog tijd volgens Ton Wiggers om maatregelen te nemen. Dit kan onder andere met elektronische beveiligingen tegen inbraak en brand of preventiemaatregelen in winkels of bij pinautomaten.
Tijdens zijn anderhalf uur durende voorlichtingsbijeenkomsten  komen de diverse maatregelen uitgebreid aan bod. Ook worden de gevolgen van inbraak, diefstallen en branden besproken en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.    

Data, tijden, vestigingen

Terborg donderdagmiddag 2 mei  van 14.00 – 15.30

Dinxperlo maandagmiddag 6 mei  van 14.00 – 15.30

Varsseveld dinsdagmiddag 7 mei van 14.00 – 15.30

Ulft woensdagavond 8 mei van 18.30 – 20.00

Gendringen vrijdagmiddag 10 mei van 14.00 – 15.30

Aalten zaterdagmorgen 11 mei van 10.30 – 12.00

Deelname is gratis, inschrijven gewenst bij Activiteiten op de website.