De Bibliotheek is tijdelijk gesloten

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort tot en met dinsdag 28 april gesloten.

Dit heeft gevolgen voor onze dienstverlening:

  • De online bibliotheek is altijd open! Hier zijn e-books en luisterboeken beschikbaar.
  • De uitleentermijn wordt automatisch verlengd. Wanneer de Bibliotheek weer geopend is, heb je minimaal 5 weken de tijd om de geleende materialen boetevrij in te leveren. In 'Mijn Bibliotheek' en de Iguana App kun je zien, wat de uiterste inleverdatum is.
  • Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn tot en met 28 april geannuleerd. Deelnemers krijgen hierover persoonlijk bericht.

We begrijpen dat de sluiting van onze bibliotheek voor veel bezoekers een vervelende maatregel is, maar we vragen je begrip. De meest gestelde vragen vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons Servicebureau. We helpen je graag verder!

Per e-mail: info@achterhoeksepoort.nl

Telefonisch: 088-0062929

Vanwege de drukte, vragen we je wel zoveel mogelijk gebruik te maken van onze e-mail omdat we je telefonisch niet altijd meteen te woord kunnen staan.

Meest gestelde vragen

Zijn alle vestigingen gesloten?

Ja, alle vestigingen zijn voorlopig gesloten tot en met dinsdag 28 april. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor actuele ontwikkelingen.

 

Gaan de activiteiten ook niet door?

Nee, alle activiteiten zijn in ieder geval tot en met 28 april geannuleerd. Bezoekers die zich hebben ingeschreven, krijgen hierover persoonlijk bericht.

Ik heb nog geleende materialen thuis. Krijg ik nu een boete?

Nee, de uitleentermijn van de geleende materialen is automatisch verlengd. Wanneer je de materialen voor de uiterste inleverdatum terugbrengt, krijg je geen boete. In 'Mijn Bibliotheek' en de Iguana App kun je zien, wat de uiterste inleverdatum is.

Wat gebeurt er met mijn reservering nu ik deze niet op kan komen halen?

Je reservering blijft staan totdat de vestiging weer open gaat en je hem op kunt halen.

Kan ik nog reserveren?

Nee, reserveren is tijdelijk niet mogelijk.

Ik heb mijn boeken uit. Wat nu?

Met je lidmaatschap, kun je ook gebruik maken van de online Bibliotheek. Hier staat een uitgebreid aanbod van e-books en luisterboeken. Neem eens in een kijkje in de online Bibliotheek!

Worden er wel nog boeken aan huis geleverd?

Helaas hebben we moeten besluiten om deze service even stil te leggen omdat we onmogelijk kunnen garanderen dat er geen besmettingsgevaar is bij thuisbezorging. We beraden ons nog over een mogelijke oplossing.

Kan het aantal van 10 e-books in de online Bibliotheek tijdelijk verhoogd worden?

Daarvoor zijn we afhankelijk van de landelijke leverancier van de online diensten. Vooralsnog is het niet mogelijk, maar er wordt zeker naar mogelijkheden gekeken. Wel is het aantal luisterboeken dat vrij geleend kan worden, uitgebreid.

Kan de VakantieBieb niet eerder open?

Helaas is dat technisch niet mogelijk. Kinderen en volwassenen die lid van de Bibliotheek zijn kunnen wel gebruikmaken van het aanbod e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek

Kan de Bibliotheek niet voor een paar uur open, eventueel onbemand?

Nee, helaas. Wij volgen de voorschriften van het RIVM en moeten helaas sluiten. De branchevereniging van Bibliotheken heeft contact gehad met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het ministerie geeft aan dat bibliotheken worden opgenomen op de lijst van instellingen die vanuit het ministerie geacht worden hun deuren te sluiten.