Dagbesteding 2018

Met ingang van januari 2018 zorgt Estinea voor de begeleiding van de dagbestedingsgroep.

Twee jaar geleden is de Bibliotheek Achterhoekse Poort in haar vestiging in Dinxperlo gestart met het aanbieden van dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking.
Een geslaagd concept zo is gebleken, er is inmiddels een groep van 8 mensen die op deze manier met veel plezier meewerken in de Bibliotheek. 
Ook verrichten zij werkzaamheden voor de scholen en kinderopvang die in het Duplo pand gehuisvest zijn.
Om de kwaliteit van de ondersteuning van deze groep ook voor de lange termijn te waarborgen, is de Bibliotheek in gesprek gegaan met professionele zorgaanbieders. Hierbij is in Estinea een partner gevonden.
Estinea is een zorgorganisatie die de juiste kwaliteit, de kleinschaligheid en de continuïteit van de dagbesteding op de locatie Dinxperlo van de Bibliotheek Achterhoekse Poort kan waarborgen.
Het verder doorontwikkelen van de dagbesteding, samen met de partners in het gebouw Duplo, kan zo ook nog meer inhoud krijgen.

Dit betekent dat, met ingang van januari 2018, de Estinea mensen er tijdens de openingsuren altijd zijn om u van dienst te zijn.
Een bibliothecaris vanuit de Bibliotheek Achterhoekse Poort, die uw meer specifieke vragen kan beantwoorden, is aanwezig van maandag tot en met donderdag van 14.45 tot 17.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.
Wij zien u graag in de Bibliotheek Dinxperlo waar u ook gewoon voor een kop koffie of het lezen van een krant/tijdschrift van harte
welkom bent.