Boekenweek 2020

Van 7 tot en met 15 maart 2020 vindt de Boekenweek plaats! In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal. Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.

De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed en werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters houden ons een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. Ook in de Bibliotheek Achterhoekse Poort!


Wat vind jij een rebels boek? En wie is volgens jou een dwarse schrijver? En waarom? Vertel het ons in een reactie op het Facebookbericht. En misschien ben jij dan binnenkort ook de trotse bezitter van een tasje met het Boekenweekgedicht van Ellen Deckwitz erop!