Boekentip van Anita: Robot zoekt een vriend

Dit keer tipt Anita 'Robot zoekt een vriend', een prachtig, kleurrijk verhaal om met kinderen vanaf drie jaar te praten over vriendschap en verliefdheid.

Robot krijgt een brief met de zin “ik ben op jou” en een hart erop. Van wie heeft hij deze brief gekregen? Robot gaat op zoek. Hij vraagt het aan Opwindmuis, aan Piraat en aan Pop, maar zij weten het ook niet. Pop zegt dat robots geen hart hebben. Robot wordt heel verdrietig als hij dat hoort. Is dat echt zo? Heeft Robot echt geen hart? Robot doet de deurtjes van zijn bovenlichaam open, en kijkt erin. Daar zit geen hart maar wel een klok die tikt. Goudvis heeft een goed idee. 'Dan maak je toch zelf een hart?’ zegt hij. Komt Robot erachter wie die lieve briefjes heeft geschreven en vindt hij ooit een vriend? Op elke hart past een sleutel.

Het boek is geschreven en geïllustreerd door Harmen van Straaten. In 1987 illustreerde Harmen zijn eerste kinderboek en daarna heeft hij zo’n circa 400 boeken geïllustreerd. Harmen is drie keer getipt door de kinderjury, hij ontving een gouden appel van Bratislava voor zijn illustraties en werd bekroond met de gouden penseel van Japan.

Harmen schreef ruim 50 boeken voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten tot romans voor 15-jarigen en ouder. Vertalingen van zijn werk worden o.a. in Duitsland, België, Korea, Japan, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en Denemarken uitgegeven. (bron: https://www.harmenvanstraaten.nl)

Kijk in onze catalogus om te zien welke leuke boeken Harmen van Straaten nog meer heeft geschreven!