Boekentip van Anita: Heb jij misschien Olifant gezien?

Een jongetje speelt verstoppertje met een olifant. Het jongetje telt tot tien en de olifant gaat zich verstoppen - dat kan hij HEEL ERG goed, waarschuwt hij nog. En hij krijgt gelijk! Hoewel de lezer hem duidelijk kan zien zitten, staart het jongetje steeds weer verbaasd in het rond. Waar kan Olifant toch gebleven zijn? Zelfs zijn vader en moeder kijken er zo overheen! Heb jij misschien Olifant gezien?

Het is overduidelijk waar Olifant zich verstopt heeft, want hij is natuurlijk veel te groot om zichzelf te laten verdwijnen. Maar dan zou het leuke spel wel heel snel afgelopen zijn en dat is jammer. Want Olifant vindt zichzelf heel erg goed in verstoppertje.

Deze humor komt ook nog een keer terug aan het einde van het boek als Schildpad vraagt of Olifant en het jongetje mee willen doen met tikkertje. Op het moment dat de jongen buiten gaat zoeken, is schildpad ook steeds duidelijker te zien.

Het hondje lijkt aanvankelijk geen grote rol te spelen. Maar hij is op elke illustratie aanwezig en geeft het jongetje duidelijke aanwijzingen waar hij moet zoeken. Door te kijken, met zijn snuit te wijzen, te graven en te snuffelen. Ook een grappig element in het boek.

Het komische en zeer interactieve verhaal voor peuters en kleuters en de prachtige prenten in waterverf maken dit boek een genot om keer op keer voor te lezen.

Heb jij misschien Olifant gezien? is het eerste prentenboek van David Barrow, die in 2015 werd bekroond met de Sebastian Walker Award voor de meest veelbelovende kinderboekenillustrator van Groot-Brittanniƫ.

Bekijk ook de Boekentip op YouTube.

Op Bereslim is dit boek ook online te bekijken. En als je met Mik en Melle mee wilt doen en de vragen wilt beantwoorden, dan kan dat hier ook.