Boekentip Jeroen: Li Lefébure

Dit keer staan de boeken van Li Lefébure in de spotlight. Li is o.a. de schrijver van de verhalen over Raaf en Papegaai.

De boeken over Raaf en Papegaai zijn samenleesverhalen, geschreven in drieleesniveaus, van gemiddeld één tot drie jaar leesonderwijs. Boordevol weetjes en prachtige illustraties. Speciaal geschreven voor avontuurlijke vogels vanaf 6 jaar met als motto: ‘samen leren lezen met Raaf en Papegaai’. Kijk voor veel leuke boeken over Raaf en Papegaai op de website van Li Lefébure

Daarnaast heeft Li ook voorleesboeken geschreven speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar. Uit verschillende onderzoeken komt voortdurend naar voren dat kinderen die regelmatig worden voorgelezen, beter presteren op school, hun woordenschat en taalbegrip vergroten en meer leesplezier ontwikkelen. Dit geldt ook voor kinderen die zelf al kunnen lezen. Door voor te lezen aan oudere kinderen ontstaat er een kans om boeken aan te bieden die ze wel interessant vinden, maar waarvan het niveau nog te hoog is. Om aan te sluiten bij het kind helpt het om moeilijke woorden uit te leggen en te praten over het boek.

Kijk voor een klein voorproefje in een voorleesboek van Li.

Veel plezier!