Boekentip van Maril: Lees je digiwijs!

Er is een nieuwe serie uit, genaamd 'Lees je digiwijs'. Onze educatiemedewerker Maril vertelt er meer over.

De serie bestaat uit 4 boeken voor 8 tot 10 jaar en 4 boeken voor 10 tot 12 jaar. De verhalen zijn geschreven door verschillende bekende kinderboekenschrijvers. Het gaat over nepnieuws, hacken, gamen, vloggen en social media. Op de site van de uitgever vind je mooie inkijkexemplaren en … het boek Hartjes & bommen van Marlies Sleghers staat ook in de VakantieBieb app!!!

Mocht je nou lezen wat lastig vinden omdat je bijvoorbeeld dyslectisch bent, ga dan naar de bieb en neem de tijd. Er zijn zo veel leuke boeken. Het gaat er niet altijd om dat een boek een speciaal lettertype heeft of een laag AVI-niveau. Het gaat erom dat jij dat boek graag wilt lezen!! Misschien kom je dan wel uit bij Het raadsel van alles wat leeft – en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel, geschreven door Jan Paul Schutten. Een geweldig boek over de evolutie en veel kinderen vinden dat mega interessant.

Wil je toch een hulpmiddel bij het zoeken? Bekijk dan eens deze tip 25. Je vind hier ook een filmpje waarin over de boeken wordt verteld. En er is zelfs een gratis poster.