Boekentip van Maril: Kruistocht in spijkerbroek

Het bekendste boek van Thea Beckman is wel 'Kruistocht in spijkerbroek'. Ieder jaar wordt de Thea Beckmanprijs uitgereikt aan het beste historische jeugdboek. En misschien ben jij wel de diegene die mede bepaalt wie deze prijs in ontvangst mag nemen!

Jury gezocht!

De Thea Beckmanprijs wordt ieder jaar uitgereikt in het derde weekend van september in Archeon. In de even jaren wordt de Thea Beckmanprijs uitgereikt aan boeken van de leeftijdscategorie tot 12 jaar en in de oneven jaren aan boeken voor 12 jaar en ouder.

Naast de volwassen jury is er ook een kinderjury. Wil je graag meedoen in de kinderjury voor de jonge Beckmanprijs? Dan kun je je nu aanmelden! Lees wel eerst deze informatie goed door. Er worden 20  juryleden gezocht die:

  • Tussen 8 en 12 jaar oud zijn
  • Dol zijn op lezen
  • Houden van verhalen over vroeger
  • Deze zomer 5 ( soms dikke) boeken willen lezen
  • In een boekje aantekeningen willen maken over die boeken
  • Begin september één keer willen vergaderen
  • In september naar de prijsuitreiking in het Archeon willen komen, zaterdagochtend 19 september.

Zijn al deze punten op jou van toepassing? Dan kun je je hier inschrijven.

 

Kruistocht in Spijkerbroek

Heb je Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman al gelezen en vond je het een mooi boek? Dan kom je zeker in aanmerking voor deelname aan de kinderjury! Het boek is ook te vinden in de Luisterbieb én het verhaal is verfilmd.

Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht die net uit Keulen is vertrokken. Als hij op de juiste tijd en plek staat om weer teruggeflitst te worden gaat er iets fout…

 

Shortlist Thea Beckmanprijs

Op de shortlist staan voor de Thea Beckmanprijs staan:

Linda Dielemans                               Schaduw van de leeuw

Martine Letterie                                 Verboden te vliegen

Inez van Loon                                   Mathilde, ik kom je halen

Kathleen Vereecken                          Alles komt goed, altijd

Dolf Verroen                                      Niemand ziet het 

De bibliotheken zijn weer open. Je kunt de titels aanvragen en Verboden te vliegen is ook te vinden in de online bibliotheek! Als je van geschiedenis houdt, zit er zeker een boek tussen voor jou!