Boekentip van Jeroen: Doe mee met de kinderjury!

Het is vakantie, tijd genoeg om lekker te lezen! Is je boek uit en ben je op zoek naar een nieuwe? Lees dan eens een boek voor de kinderjury!

Op 4 maart zijn de LEESweken van de kinderjury gestart. Alle boeken uit 2019 doen mee, als ze maar geschikt zij voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De week van 11 t/m 17 mei is de STEMweek. In die week kunnen alle kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar een stem uitbrengen op hun favoriete boek. De winnaar wordt op 24 juni bekend gemaakt. Heb je nog geen idee wat het volgende boek is dat je wil gaan lezen? Kijk dan eens in de tiplijst van de kinderjury. Van alle boeken in de tiplijst kun je gratis het eerste hoofdstuk lezen. Dit helpt bij het vinden van nieuwe boeken.

Een van de boeken in de tiplijst van de kinderjury is het boek ‘Geheim agent Oma’ van Manon Sikkel. Manon Sikkel is van 2019 t/m 2021 kinderboekenambassadeur. Manon wil de aandacht vestigen op diversiteit en inclusiviteit. Dat betekent o.a. dat we oog moeten krijgen voor stereotypes. Zodat niet alle gemene juffen altijd dik, oud en lelijk zijn en de lieve mooi, dun, jong – en vaak blond. Kijk voor meer informatie en veel boekentips op de website van de kinderboekenambassadeur.