Boekentip van Jeroen: Hoe fel de zon ook scheen

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Na al die jaren blijft het nog steeds belangrijk de verhalen van toen te vertellen. Arend van Dam neemt je in 20 verhalen mee naar de periode in de Nederlandse geschiedenis die nooit vergeten mag worden.

Arend van Dam is er in geslaagd om een verhalenbundel te schrijven, geschikt voor jonge kinderen, met portretten van bijzondere mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Alex de Wolf heeft ieder verhaal treffend gevat in een kleurrijke waterverfillustratie. 

'Hoe fel de zon die dag ook scheen, op 10 mei 1940 was het ineens oorlog. Maak kennis met bekende en minder bekende Nederlanders die vijf lange jaren de Duitse bezetting meemaakten. Bijvoorbeeld Rie Mastenbrok, die meerdere olympische medailles won, maar er eigenlijk niet trots op durfde te zijn omdat ze ze in Berlijn gewonnen had. Of Miep Gies, die de familie Frank hielp met onderduiken. Met ‘foute’ mensen, zoals Anton Mussert en Willem Mengelberg, die het eens waren met de plannen van Hitler. En met Guus en Lienke, die de oorlog aan de andere kant van de wereld beleefden.' (citaat achterkant van het boek)

Het boek is geschikt om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar en zelf te lezen vanaf ca. 9 jaar.