Boekentip van Ria: De Gruffalo

Wie is dan dit beest met die vlijmscherpe klauwen, die knarsende kaken die alles kauwen? Hij heeft eeltige knieën, z’n voeten zijn plat, en op de punt van zijn neus zit een gifgroene wrat. Oranje ogen, een tong zwart als drop, en paarse stekels van z’n staart tot z’n kop. Moedertje! Ooo! ’t Is een Gruffalo!

De Gruffalo gaat over een muis die op zijn reis door een donker bos allerlei gevaarlijke dieren tegenkomt. Met opschepperij en sterke verhalen over de angstaanjagende, zelfverzonnen Gruffalo weet de muis al zijn natuurlijke vijanden het bos uit te jagen. Maar dan komt hij ineens oog in oog te staan met de echte Gruffalo ...

Een klassiek prentenboek op rijm met prachtige illustraties.

 

Ben jij nieuwgierig naar de Gruffalo? Verzamel dan al je moed en ga het bos in. Wie weet kom je hem tegen!

Dit boek is ook te vinden in de LuisterBieb. Hier wordt het verhaal van “de Gruffalo” én “het kind van de Gruffalo” voorgelezen met tussendoor het Gruffalo-lied om mee te zingen.

De Gruffalo blijkt een kind te hebben, en wat voor één! De kleine variant van het gruwelijke monster laat zich niet bang maken door haar vader, die angstaanjagende verhalen vertelt over de Grote Vreselijke Muis die in het bos woont. In plaats daarvan gaat het kleine Gruffalootje zelf op onderzoek uit.