Boekentip van Maril: Flin

Maril wil de kinderen uitdagen om een van de genomineerde boeken voor de Woutertje Pieterse Prijs te lezen! Ze heeft gelezen: ”Flin of de verloren liefde van een eenhoorn”. Dit boek, met illustraties van Laurens Rawie, is geschreven door Henry Lloyd.

Als baby wordt Flin, terwijl hij met zijn ouders in het bos is, vastgegrepen door twee gele klauwen. Hij wordt opgetild en drijft naar het nest van de arend waar hij aan de kuikens zal worden gevoerd. Maar hij heeft geluk. De kuikens waren net weggegrist door een veelvraat en verbaasd kijkt de vrouwtjesarend naar haar jammerende buit…..Flin groeit op in het nest van de arenden. Vijf jaar zit hij daar totdat hij uit het nest valt. Vliegen lukt niet maar Flin leert hippen en langzaam leert hij voor zichzelf te zorgen. “Zo leefde hij als een arend zonder vleugels”.

'Het is een fijn boek waar je heel lang in wilt blijven lezen. Het verhaal heeft alles in zich wat een sprookje nodig heeft. Een sarcastische, egocentrische eenhoorn, een dwerg met twee hoofden, een hoofdpersoon die denkt dat hij uit een ei komt maar ook een slechterik, een draak en een magisch bos. Is het een sprookje? Ik weet het niet…..in ieder geval een heerlijk boek, met de nodige humor, voor kinderen van 9 jaar en ouder.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere titels die genomineerd waren? Bekijk dan de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs.

Voor leerkrachten die nog wat meer willen doen zijn er ook lessuggesties te vinden.

Er is een leuke wedstrijd aan gekoppeld: daag kinderen uit om een creatieve verwerking te maken bij een van de genomineerde boeken. De leukste inzendingen maken kans op een Boekenbon van €50,-

De winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2020 is geworden: “Uit elkaar” van Bette Westera en Sylvia Weve. Lees de eerste pagina's of meer over de Woutertje Pieterse Prijs.