Boekentip van Anita: Even lekker niks

Even bijkomen van een drukke dag? Dan heeft Anita nog een goede tip: 'Even lekker niks'. Dit is een boek met liedjes-cd om bij weg te dromen en tot rust te komen.

Ontspannen

Een standaard compliment dat zangeres Ageeth de Haan van ouders krijgt is dat kinderen heerlijk tot rust komen bij haar muziek. Even lekker niks is gemaakt met het doel om dat effect nog verder te versterken. In combinatie met de lichtvoetige, frisse illustraties van Ruth Hengeveld zijn het boek en de muziek perfect om bij te relaxen en weg te dromen.

Even lekker niks bevat mooie versjes waarmee je ruimte in je hoofd kunt maken voor nieuwe, frisse gedachten. Samen met de rustgevende liedjes van Ageeth de Haan en de beelden van debutant Ruth Hengeveld brengt het boek ontspanning na een drukke dag. Dit prentenboek heeft een groot formaat, dat goed recht doet aan de levendige, moderne prenten, die een tikkeltje schetsmatig zijn, zonder dat het ergens gemakkelijk voelt. Onze favoriete dieren zijn de neushoorns, die vederlicht aanvoelen (zelfs als ze met de hele familie op de bank zitten). Ook de andere dieren dagdromen er op los, tonen hun reislust of staren gelukzalig naar de krekels in het gras.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke boek? Leen het dan bij de Bibliotheek. Wanneer het boek uitgeleend is, kun je het hier reserveren. Even lekker niks staat ook als boekentip op de website van Boekstart. Op deze site kun je ook de Spotify-lijst met alle liedjes van dit boek vinden en nog veel meer leuke boekentips.