Boekentip van Jeroen: Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje is een boekenserie van Paul van Loon. Voor zowel de beginnende als de meer gevorderde lezer zijn er veel leuke avonturen over Dolfje te lezen. Enkele jaren geleden is er zelfs een film over hem verschenen, deze is o.a. te zien op Netflix.

Van 18 t/m 26 april is het Dolfje Weerwolfje Week! Tijdens deze week zal Paul van Loon voorlezen uit zijn boeken van Dolfje Weerwolfje. Je vindt de voorleesvideo’s vanaf 18 april op zijn facebook pagina. Kijk snel op https://www.dolfjeweerwolfje.nl/ voor meer informatie en leuke activiteiten.

Voor degene die Dolfje nog niet kent, hij stelt zichzelf graag even voor:

‘Hallo, ik ben Dolfje Spaan. Ik woon bij mijn vriendje Timmie Vriends en zijn ouders, die mij in hun huis opgenomen hebben. Eigenlijk ben ik een heel gewone jongen. Maar drie nachten per maand, bij volle maan, verander ik in een weerwolf, een witte weerwolf met een brilletje op. Eerst werd ik er verdrietig van. Ik wilde zelfs weglopen van huis. Maar Timmies ouders vonden het helemaal niet erg dat ik een weerwolfje ben. Gelukkig maar, want nu kan ik gewoon thuis blijven wonen. Met volle maan beleef ik de spannendste avonturen.'