Boekentip van Ria: Coco kan het!

Coco kan het! Dit prachtige verhaal gaat over het uitslaan van je vleugels, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door Loes Riphagen.

Vandaag is een grote dag

Voor Coco, het liefste babyvogeltje van het bos, is het tijd om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen of zijn al uitgevlogen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken en samen met hen mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

Dit prentenboek is gekozen tot 'Prentenboek van het jaar 2021' door een jury van bibliothecatissen en hier zullen we zeker weten nog veel over horen. Het belangrijkste criterium is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters/kleuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.

Lees Coco kan het! voor in de klas, op het kinderdagverblijf of thuis en je zult merken dat  je samen spontaan een lach op je gezicht krijgt. De illustraties laten veel emoties zien en zijn sfeervol. Daarnaast wordt de tegenstelling tussen falen en slagen heel mooi weergegeven.

Elke bladzijde kent speciale details, zoals een insect in de boom. Een prentenboek om voor te lezen aan peuters en kleuters, zonder dat het kinderachtig is. Coco kan het! is een boek dat herkenbaar is voor iedereen, groot en klein, ieder op zijn of haar eigen niveau.

Het boek is te leen in de bibliotheek. Daarnaast kun je via Youtube luisteren naar Loes Riphagen die een stuk voorleest uit het boek.

Of knutsel je eigen “Coco”!

Veel plezier met dit leuke boek!