Boekentip van Anita: Wat zit er in je buik, mama?

Er zit iets in mama's buik, maar ik weet niet wat het is Is het een chimpansee, is het een paard of is het misschien een inktvis? Kijk snel onder de flappen!

Wat zit er in je buik, mama? is een hartverwarmend en grappig rijmverhaal, ideaal voor kinderen die er een broertje of zusje bij krijgen.

Het verhaaltje gaat natuurlijk over de dikke buik van Mama. Op elke pagina zijn er gekkere ideeën over wat er in mama’s buik zit. Je tilt steeds het flapje omhoog en dan zie je weer iets geks in mama’s buik. Van een aap tot een inktvis. Van alles komt voorbij. Super leuk en daarom willen veel kleintjes het blijven lezen!

Het boekje is deels op rijm geschreven en bevat geen lang verhaal waardoor het voor de kleinsten ook prima te volgen is. Het humorgehalte is natuurlijk hoog met al die gekke dingen in Mama’s buik.

Dit grappige boek met flapjes is te reserveren bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Ook kun je de WePboek-DVD van deze titel reserveren en lenen. Dit geanimeerde prentenboek is ook te vinden op de website van WePboek. Geanimeerde prentenboeken zijn leuk en zorgen ervoor dat peuters spelenderwijs de taalvaardigheid ontwikkelen. Ze leren hierdoor nieuwe woorden. Het is vooral leuk in combinatie met het “gewone” boek.